Szybka realizacja!

Dowolny adres dostawy

Każdy prezent ze zdjęciem i / lub tekstem

Szybka realizacja!

Super szybka wysyłka! Prezenty zamówione do godziny 16.00 zostają wysłane tego samego dnia!

Dowolny adres dostawy

Wszystkie prezenty ze zdjęciem oraz tekstem. Nasze produkty są tak wyjątkowe, ponieważ zostały zaprojektowane przez Ciebie. Edytor daje Ci możliwość nieograniczonej personalizacji oraz edycji każdego elementu projektu.

Każdy prezent ze zdjęciem i / lub tekstem

Zaskocz najbliższych wyjątkowym prezentem, nawet gdy nie możesz wręczyć go osobiście. Oczaruj rodzinę, przyjaciół i znajomych osobistym podarunkiem z dostawą na wybrany adres, a nawet do skrzynki pocztowej bez potrzeby odbioru. Na darmowym bileciku możesz wpisać wiadomość.

W czasie Świąt wszyscy chcemy wyczarować na stole coś pięknego. Ale niestety jest to również okres pracowity i czasami stresujący. Czy po prostu brakuje Ci czasu? Nie martw się, szef kuchni YourSurprise Leopoldo Castillo przygotował dla Ciebie cztery proste świąteczne przepisy. Dzięki tym czterem potrawom w mgnieniu oka przygotujesz kompletną, a zarazem bardzo świąteczną kolację!

Biegaj, lataj i skacz

Wszyscy to wiemy: lubimy rozpakowywać i imponować naszym świątecznym obiadem. I oczywiście chcemy, aby wszyscy cieszyli się tym jak najwięcej. Ale to prawdziwy dylemat, bo jednocześnie chcemy poświęcać temu jak najmniej czasu. W idealnym świecie moglibyśmy chcieć spędzać dni w kuchni przygotowując idealny świąteczny obiad, ale rzeczywistość jest inna. Biegamy od sklepu do sklepu po zakupy, dekorujemy dom od stóp do głów, ślizgamy się od świątecznego drinka do świątecznego drinka, aw międzyczasie staramy się również poświęcić dzieciom uwagę i czas. A potem wszystkie hamulce poluzowane w kuchni? Szczerze mówiąc, tak nie jest. Rozumiemy to! Dlatego poprosiliśmy szefa kuchni firmy YourSurprise o przygotowanie świątecznej kolacji składającej się z prostych, świątecznych przepisów. Cztery dania razem tworzą kompletny obiad. W ten sposób znajdziesz idealną równowagę między czasem, który poświęcisz, a kulinarną kolacją, którą z tego wyjdziesz. Powodzenia i miłego posiłku!

Zakładamy, że będziesz jadł z dużą grupą, więc przepisy są dla dziesięciu osób. Jeśli zamierzasz zjeść obiad w mniejszej grupie, możesz oczywiście samodzielnie dostosować ilości.

Przystawka: Tatar z łososia (10 osób)

Dlaczego prosty przepis na Boże Narodzenie?

Ten przepis jest łatwy do wykonania i nie zajmuje dużo czasu. Będzie na stole za trzydzieści minut! Ponadto ma wysoką wartość świąteczną, ponieważ można ją bardzo ładnie podać i smakuje pysznie.

Składniki:

  • 450 gramów surowego łososia, bez kości i skóry
  • 1 szalotka
  • 1 awokado
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki świeżego szczypiorku
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • 2 łyżeczki musztardy gruboziarnistej
  • 1 szczypta soli

Podejście:

  1. Łososia pokroić wzdłuż na osiem kawałków. Pokrój te kawałki ponownie na osiem kawałków szerokości. Pokrój pozostałe kawałki ponownie na ósemki. Powinieneś zostać z małymi kwadratami łososia. Włóż łososia do miski.
  2. Pokrój awokado na małe kawałki, tak aby były tego samego rozmiaru co kostki łososia. Drobno posiekaj szalotkę, szczypiorek i kapary i wymieszaj wszystko razem w misce.
  3. Dodaj oliwę z oliwek, sok z limonki, musztardę i sól i wszystko lekko wymieszaj. Przechowuj w lodówce, aż będziesz gotowy do podania.
  4. Kiedy będziesz gotowy do podania dania, masz kilka opcji. Możesz położyć tatara na stole w ładnej misce jako przekąskę z chipsami tortilla. Zaskakujący zwrot akcji na te święta! Lub decydujesz się na tradycyjny sposób na talerzu. Następnie dobrze jest podawać go z grzanką lub skórką ogórka jako alternatywę niskowęglowodanową. Udekoruj plasterkiem limonki i świeżym szczypiorkiem i gotowe!

Danie główne: Świąteczna szynka z syropem klonowym (10 osób)

Dlaczego prosty przepis na Boże Narodzenie?

Przygotowanie szynki wydaje się skomplikowane, ale jest o wiele łatwiejsze niż myślisz! Inni też uważają, że jest to skomplikowane, więc na pewno zdobędziesz punkty za to świąteczne danie. Trochę to trwa, ale najlepiej jest zrobić szynkę bożonarodzeniową z dwudniowym wyprzedzeniem. W ten sposób możesz rozłożyć pracę i mieć wolne ręce na cały dzień. A kiedy przygotujesz szynkę, możesz obok niej wykonać kolejną (świąteczną) pracę. Nie potrzebujesz całej uwagi, aby przygotować ten przepis.

Składniki:

  • 5-kilogramowa szynka z kością
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 2 liście laurowe
  • 25 goździków

Dla glazury:

  • 200 ml syropu klonowego
  • 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
  • 2 łyżki sosu worcestershire
  • 2 łyżki sosu sojowego

Podejście:

  1. Włóż szynkę do dużego garnka i dodaj zimną wodę, aby szynka była prawie całkowicie zanurzona. Dodaj zioła i liść laurowy. Zagotuj wodę. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez około 1 godzinę i 50 minut. Gdy woda wyparuje, ponownie dodaj wrzącą wodę. Jeśli na wodzie pojawi się piana, zetrzyj ją.
  2. Ostrożnie wylej płyn do gotowania. Możesz go przechowywać i używać jako bazy do zupy, jeśli chcesz. Piekarnik ustawiasz na 190 stopni (170 dla pieca konwekcyjnego lub 5 dla pieca gazowego). Schłodzić szynkę na chwilę, aż piekarnik się nagrzeje. Szynkę włożyć do dużej brytfanny. Odetnij skórkę, aby pozostała w niej równa warstwa tłuszczu. Zrób nacięcia w tłuszczu, przecinając je na krzyż. Rozłóż goździki na szynce i włóż je do mięsa. Możesz teraz dokończyć szynkę, jak opisano w następnym kroku, ale możesz też przechowywać ją w lodówce do dwóch dni.
  3. W misce wymieszaj składniki na sos. Zalać połową szynki i piec w piekarniku przez 15 minut. Teraz wyjmij szynkę z piekarnika i polej szynkę resztą sosu. Szynka wraca do piekarnika na 35 minut. W międzyczasie wyjmij mięso jeszcze trzy lub cztery razy, aby ponownie wlać płyn do gotowania i sos na szynkę, aby dobrze wchłonęła się w mięso. Mięso również odwracasz, aby równomiernie się ugotowało. Gdy szynka jest gotowa, odstaw ją na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem. Szynkę można zjeść od razu, ale co też może się przydać podczas pracowitych świąt: można ją również przechowywać w lodówce przez dwa dni, a następnie podawać na zimno. To jest co najmniej tak samo smaczne!

Przystawka: pieczone ziemniaki z chrupiącym boczkiem (10 osób)

Dlaczego prosty przepis na Boże Narodzenie?

To prosty przepis na Boże Narodzenie, ponieważ wystarczy kilka czynności, zanim danie trafi na stół. Ziemniaki gotujesz, a potem trafiają do piekarnika, inaczej masz mało pracy. W stosunkowo krótkim czasie i przy niewielkim wysiłku wyczarujesz świąteczny dodatek na stole.

Składniki:

  • 5-kilogramowa szynka z kością
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 200 gramów boczku w plastrach
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu
  • 150 gramów parmezanu
  • 70 gramów drobno posiekanej pietruszki

Podejście:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni z rusztem na najniższym ustawieniu.
  2. Ziemniaki dobrze umyć i pokroić na ćwiartki. Umieść je w rondelku z wodą i zagotuj. Dodaj małą łyżeczkę soli i gotuj przez 12-15 minut lub do momentu, aż łatwo przetnie się nożem. Nie rozgotowuj ziemniaków, nie powinny się kruszyć. Opróżnij je i odłóż na bok.
  3. Gdy ziemniaki się gotują, pokrój plastry boczku wzdłuż na paski. Następnie ponownie tniesz te kawałki na szerokość, aż zostaną kawałki około 1,5 centymetra. Ugotuj boczek, aż nie będzie chrupiący. Odcedź boczek na papierze kuchennym. Zachowaj skrót na później.
  4. Rozłóż oliwę z oliwek i tłuszcz z boczku na brytfannie. Umieść ziemniaki w karetce wnętrzem do dołu. Dodaj sól i pieprz do smaku. Piecz ziemniaki w piekarniku, aż będą chrupiące, około 35-40 minut.
  5. Wyjmij ziemniaki z piekarnika i podawaj ze świeżą pietruszką i parmezanem.

Deser: Tiramisu z niespodzianką (10 osób)

Dlaczego prosty przepis na Boże Narodzenie?

Możesz oczywiście dzielić jajka i ubijać białka, aby uzyskać idealne tiramisu. To miłe, jeśli się uda, ale jeśli się nie powiedzie, tracisz dużo czasu. Możesz też trochę to poprawić. Do tego przepisu tiramisu dodajesz lekką bitą śmietanę, dzięki czemu nie trzeba używać białek. Dużo szybciej i gwarantowany sukces. I istnieje duża szansa, że ​​Twoi goście nawet tego nie zauważą.

Składniki:

  • 4 filiżanki espresso lub ekspres na cztery filiżanki mocnej kawy
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 50 ml amaretto lub innego likieru, który lubisz
  • 1 Panettone, to włoski chleb bożonarodzeniowy. Jeśli nie jest to możliwe, dodaj biszkopty.
  • 1 laska wanilii, przekrojona na pół i wyskrobane nasiona
  • 150 gramów cukru pudru
  • 200 ml śmietany do ubijania, ubijaj do momentu, w którym po wyjęciu trzepaczki lub miksera z miski uformują się małe kuleczki
  • Proszek kakaowy
  • Czekolada gorzka, starta do przybrania

Podejście:

  1. W dużej misce wymieszaj espresso, cukier puder i amaretto. Pokrój panettone na plastry o szerokości 1 cm i dodaj do mieszanki kawy. Niech się wycofa.
  2. W innej misce wymieszaj nasiona wanilii, mascarpone i cukier puder. Dodaj bitą śmietanę i delikatnie wymieszaj.
  3. Umieść połowę panettone w dużej misce. Na wierzch ułożyć połowę masy z mascarpone. Następnie następuje ostatnia warstwa panettone i ostatnia warstwa mascarpone.
  4. Wykończ warstwę proszku kakaowego i wstaw do lodówki na około dwie godziny do stwardnienia. Przed podaniem dodaj kolejną warstwę wiórków czekoladowych. Smacznego!

Wciąż szukasz pięknych akcesoriów do kuchni lub do nakrycia świątecznego stołu? Poniższe pozycje z pewnością nie zabraknie podczas świątecznej kolacji!

Schładzacz do butelek

Schładzacz do butelek

Karafka

Karafka

Oliwa z oliwek z własną etykietą

Oliwa z oliwek z własną etykietą

Blog

Blog